Rasvapalosammuttimet

rasvasammutinPresto rasvapalosammutin on tarkoitettu F-paloluokan rasvapalojen sammuttamiseen. Se soveltuu myös A-paloluokan palojen sammuttamiseen. Presto rasvapalosammutin sopii keittiöihin, joissa on rasvakeitin, paistotaso tai muu suuria määriä rasvaa käyttävä laite.

Oman pohjoismaisen tuotannon avulla Presto hallitsee tuotantoprosessin aina tuotekehityksestä valmiiseen tuotteeseen asti. Tämän ansiosta Presto voi toimia joustavasti siten, että se pystyy nopeasti vastaamaan asiakkaiden ja markkinoiden vaatimuksiin.

Kaikilla Presto käsisammuttimilla on 5 vuoden takuu koskien materiaali- ja valmistusvirheitä.

Keittiöön hiilidioksidisammuttimen tueksi
Tavallisesti keittiöissä käytetään hiilidioksidisammuttimia. Hiilidioksidisammutin ei sovellu rasvapalojen sammuttamiseen, sillä sen jäähdytysteho on liian alhainen. Hiilidioksidi ei estä uudelleensyttymistä, koska sen pitoisuus pienenee nopeasti palon sammumisen jälkeen. Hiilidioksidisammuttimen paine on erittäin korkea, mikä voi aiheuttaa palavan rasvan roiskumisen pois rasvakeittimestä ja padoista. Hiilidioksidisammutin on edelleen syytä pitää keittiössä, koska sitä tarvitaan esimerkiksi sähkölaitepalojen sammuttamiseen.


Rasvapalojen sammutusaine (Fatseal)

Fatseal on erittäin tehokas ruoanvalmistuksen yhteydessä käytettävien öljyjen sammuttamiseen tarkoitettu neste. Kyseisten palojen sammuttamiseen liittyvä vaikeus on huomioitu eurooppalaisessa paloluokitusstandardissa (SS-EN 2). Ruoanvalmistuksessa käytettävien kasvi- ja eläinöljyjen sammuttimiseen on annettu oma erillinen paloluokitus eli paloluokka F. Fatseal on tehokas myös puun, kankaan ja paperin palamista eli ns. A-luokan tulipaloja vastaan.

Palon sammuttaminen
Fatseal-rasvansammutusaine koostuu kaliumpohjaisesta suolaliuoksesta, joka paloteknisesti reagoi rasvan kanssa ja tuottaa moninkertaisen sammutusvaikutuksen. Yhdessä rasvan kanssa neste muodostaa tulen ylle saippuankaltaisen peitteen, joka sekä sammuttaa että estää uudelleensyttymisen. Nesteen vesi haihtuu jäähdyttäen rasvan ja metallipinnat. Lisäjäähdytysvaikutus saavutetaan siten, että suolaliuos reagoi rasvan kanssa muodostaen hiilidioksidia.

Paloluokat

A – hehkupalo, jossa palavat huokoiset materiaalit, kuten puu, tekstiilit ja paperi

F – ruokaöljyt ja rasvat


Presto rasvapalosammutin

Tuotenumero Malli Sammutemäärä Mitat
k x l x Ø
Teholuokka LVI-numero
29056 Presto F6 6 ltr 520 x 210 x 160 13A 75F 2961508


Ei kommentteja

Ei kommentteja.

Kommentointi on suljettu.